Els Encantats, per la canal central i via normal (o directa)

Els Encantats és un d’aquells cims que captiva a qualsevol, no només la primera vegada que el veus sinó cada cop que hi passes, més a prop o més lluny.

Avui ens decidim per enfilar els seus dos cims principals (El petit i el gran Encantat) per l’esvelta canal central i pujant al Petit Encantat per la via normal (o directa).

Dades de la sortida:

  •  Lloc de sortida: Aparcament Prat Pierró, Espot (Pallars Sobirà)
  • Distància: 14 km
  • Desnivell positiu: 1.400 m.
  • Temps: 1h + 10h (1r. dia, aproximació al refugi Ernest Mallafré)
  • Dificultat: PD+. Grimpada constant de II a III+ a la canal central. Un pas de IV+ a la Via Directa. Trams molt exposats.

Fitxa:

Aprofitem el fantàstic dia de muntanya per fer una escalada clàssica d’aquelles que ens tornen a les arrels i tant ens agraden.

Arribats al peu dels Encantats pugem per la seva canal central, molt dreta i entretinguda però sense grans dificultats, veiem els primers caramells i parets glaçades de la temporada.

Arribats al coll, seguim cap al Petit Encantat per la via directa, oberta per P. Loustalot i A. Mabille l’any 1924. Recomanable portar material per reforçar reunions, cintes llargues per posar a merlets i friends petits/mitjans (malgrat no n’hem fet servir). Corda de 60m., recomanable 70m. si voleu enllaçar els 2 primers ràpels i fer el que a posteriori baixa del Gran Encantat (no obligat però molt recomanable). De pujada ens saltem la reunió que hi ha just després de la de l’orella i la que queda entremig de la xemeneia final. Podeu trobar una molt bona ressenya al blog d’Escalada per a Tontos.

Ja baixats de l’Encantat Xic, seguim cap al Gran, tot grimpant amb compte, arribem a una paret tombada on decidim enfilar-nos fins la cresta que en breu ens deixa al cim del Gran Encantat.
D’es d’aquí baixada pel camí normal.

Gran clàssica, en un entorn espectacular i amb un temps formidable.

Imatges:

*Per veure les imatges a alta qualitat podeu prémer al títol de l’àlbum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *