Pico Aspe o Pico de la Garganta de Aísa (2.645m)

El pico Aspe o pico de la Garganta de Aísa és un interessant cim ubicat al nord de la comarca de la Jacetania, amb magnífiques vistes del seu entorn. Es troba dins del Parque natural de los Valles Occientales.

Dades de la sortida:

  •  Lloc de sortida: Final de la pista del Valle de Aísa, Aísa (Jacetania)
  • Distància: 10,2 km
  • Desnivell positiu: 1.200 m.
  • Temps: 6h. amb parades. Però dependrà molt de l’estat de la neu.
  • Dificultat: Fàcil. Pendents que no superen els 35º. Atenció a algunes zones exposades a allaus.

Fitxa:

Aquesta sortida la farem amb l’Aura i el Ramon, qui ens la va proposar, doncs ja hi havia estat i en tenía un molt bon record. Gràcies Ramon per portar-nos a fer aquesta magnífica activitat 😊

Sortim dissabte a la tarda de Manresa per tal de fer nit a Aísa i estar descansats l’endemà. Ens llevem a les 6h i en uns 15 min de cotxe arribem al final de la pista de la vall d’Aísa, on trobem una barrera que impedeix el pas de vehicles.

Preparem estris i ens posem en marxa. Fa molt bona temperatura i creuem la barrera tot seguint pista amunt.

Passem pel trencall del refugi lliure de Las Saleras i ja se’ns presenta a davant la magnífica vall d’Igüerre, on haurem de creuar el riu Estarrón, amb no poques dificultats a causa del cabal que porta.

Seguim per un evident llom fins arribar al peu de l’embut, on comencem a trobar neu, uns 100m. per sota d’aquest. Aquí el terreny enfila dret però trobem la neu en molt bones condicions, passat l’estrenyiment de l’embut hi ha múltiples opcions per seguir cap amunt i arribar al a zona càrstica.

Tot seguit anem pujant suaument en direcció al coll de l’Aspe, d’es d’on ja encararem les rampes més dretes fins al cim. Calcem grampons.

Gaudim de magnífiques vistes des del cim, fa un dia radiant i veient l’imponent Midi d’Ossau ben a prop. Baixem pel mateix camí de pujada, tot i que hi ha altres opcions possibles.

Hem gaudit d’un magnífic dia en una zona que personalment no coneixia i on de ben segur repetiré, doncs l’entorn té moltes possibilitats.

Imatges:

*Per veure les imatges a alta qualitat podeu prémer al títol de l’àlbum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *