Pico Feniás Central (2.846m)

Interessant sortida al pic de Feniás, pujant des de Baños de Panticosa amb els companys del Club Alpí Montserrat.
Zona oblidada degut als colosos que té just al davant, però que guarda un gran encant.

Dades de la sortida:

  •  Lloc de sortida: Refugio Casa de Piedra, Panticosa (Alto Gállego)
  • Distància: 11,3 km
  • Desnivell positiu: 1.200 m.
  • Temps: 6h. amb parades. Però dependrà molt de l’estat de la neu.
  • Dificultat: Fàcil. Pendents que no superen els 35º. Atenció a algunes zones exposades a allaus.

Fitxa:

Sortim dissabte a la tarda de Manresa per tal de fer nit al Refugio Casa de Piedra, propietat de la Federación Aragonesa de Montañismo i estar descansats l’endemà. Ens llevem a les 6h per tal de preparar tot el necessari, esmorzar i marxar ben puntuals a les 7h, doncs a aquestes alçades de temporada (20 de maig) s’ha de matinar i a més a més el pronòstic del temps no és gens bo a partir del migdia.

Preparem estris i ens posem en marxa. Fa molt bona temperatura i el cel és ben serè.

Començen a caminar en direccó oest, just cap als barrancs que baixen de l’Argualas i el Garmo Negro, doncs el nostre cim és just darrere d’aquests imponents cims. Pugem per camí costerut però de bon pujar fins que el bosc es va obrint i anem a parar a un ampli replà anomenat Mallata Baja.

Ens desviem del camí normal al Garmo Negro i seguim per l’ampli replà, cap a l’esquerra, començem a trobar neu contínua, on pujarem per una evident canal que en porta a un altre replà, la Foya os Forners, on tenim diverses possibilitats per seguir pujant, segons estat de la neu i risc d’allaus escollirem.

Una vegada superat aquest tram, seguim per una zona més plana i que ens porta cap a l’Ibón de Algás. ja veiem al fons l’objectiu del dia, el Pico Feniás Central, és el que queda a l’esquerra del circ que tanca aquesta vall. També podem observar els espectaculars contraforts de l’Argualas, el qual hem rodejat per la seva esquerra.

Arribant cap al final del circ trobem una evident pala a l’esquerra, la menys inclinada, que ens portarà fins un coll on, tombant a nord, en poc metres ens menarà al cim.

Tenim la sort que la boira es desfà just quan fem cim i podem observar el panorama més proper, just davant tenim el majestuós Argualas i tota l’aresta dels Algas, cims de més de 3.000m. d’altitud.

Baixem pel mateix camí de pujada. El temps aguanta fins el final i ens sentim afortunats d’haver pogut gaudir d’una gran matinal d’activitat en una zona poc concorreguda, doncs no ens hem creuat amb ningú en tota la sortida.

Imatges:

*Per veure les imatges a alta qualitat podeu prémer al títol de l’àlbum

Una resposta a «Pico Feniás Central (2.846m)»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *